#jrNBAgreece

FOLLOW US:

ΝΕΑ

01.07.2022

Jr. NBA Greece Basketball League – Πρωταθλητές για την Attica League 1 οι Detroit Pistons (Πανιώνιος) και για την Attica League 2 οι Indiana Pacers (Βριλήσσια)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4o Jr. NBA Greece Basketball League με την συμμετοχή 60 σωματείων και 1250 παιδιών! Χορηγοί του Jr. NBA Greece Basketball League ήταν για άλλη μια χρονιά η Dole Hellas και η Menarini Hellas!

Το Jr. NBA Greece Basketball League, το επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ για νεαρούς αθλητές επέστρεψε φέτος και περιλάμβανε δύο τουρνουά. Το Attica League 1 και το Attica League 2 στα οποία συμμετείχαν συνολικά 60 σωματεία από την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑΝΑ και περισσότεροι από 1250 αθλητές, αντιπροσωπεύοντας κάθε μια από τις 30 ομάδες του NBA, φορώντας τις επίσημες εμφανίσεις τους.

Οι οικογένειες και οι φίλοι των ομάδων δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στην διεξαγωγή της τελικής φάσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Deree – The American College of Greece! Οι μικροί αθλητές απόλαυσαν με τη ψυχή τους την πολύ όμορφη διοργάνωση ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου - Detroit Pistons και των Βριλησσίων - Indiana Pacers παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους στα πρότυπα του ΝΒΑ!

Δείτε εδώ το βίντεο αφιέρωμα: Link

Ρεντζιάς: «Το Jr. NBA θέλει να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα»

O Ευθύμης Ρεντζιάς, NBA Ambassador στην Ευρώπη και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του ελληνικού μπάσκετ στο εξωτερικό, τόνισε έπειτα από την ολοκλήρωση των Final 4: «Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ ωραίες. Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο και όμορφο ταξίδι που φέτος ήταν "διπλό", διότι είχαμε δυο λίγκες στην Αττική. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν, τους περάσαμε τα μηνύματα και τις αξίες που είχαμε θέσει εξ αρχής όσον αφορά τον αθλητισμό, το μπάσκετ και το ΝΒΑ.

Το Σαββατοκύριακο 11-12/6 πραγματοποιήθηκε μια μπασκετική γιορτή στο Deree - The American College of Greece. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν για την πραγματική στήριξη και εξαιρετική συμπεριφορά τους. Από τους προπονητές, τους παίκτες, τον κόσμο και τους γονείς. Πλέον ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Το Jr. NBA Greece θέλει να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε σε συζητήσεις και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε νέα όσον αφορά το πως θα "τρέξουν" οι λίγκες την επόμενη χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς μας, γιατί χάρη σε αυτούς διεξάγεται αυτό το τουρνουά στην Ελλάδα, την Dole Hellas και την Menarini Hellas. Να ευχαριστήσω προσωπικά τους ανθρώπους που πίστεψαν εξ αρχής αυτό το εγχείρημα και συνεχίζουν να το στηρίζουν. Τον κο. Στάθη Πισλή, πρόεδρο της Dole Hellas και τον κο. Γιώργο Συκιανάκη, πρόεδρο της Menarini Hellas. Επίσης, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Cosmote TV για τη συνεργασία και την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια που διεξάγεται το Jr. NBA Greece. Και φυσικά για την στήριξη όλων των project του ΝΒΑ στην Ελλάδα. Είναι πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

 

Καλαμπόκης: «Να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στον χώρο του μπάσκετ»

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και νυν ομοσπονδιακός προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Γιάννης Καλαμπόκης επισήμανε: «Κατ' αρχάς, η διοργάνωση Jr. NBA Greece είναι αξιέπαινη. Η προσπάθεια που γίνεται μέσω αυτού του τουρνουά είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί προσφέρει ανταγωνιστικά παιχνίδια, πολύ δυνατές συγκινήσεις και εμπειρίες στα παιδιά που με τη σειρά τους, αρχίζουν και βιώνουν τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν δυνατότητες από τα παιδιά και αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη για τους προπονητές. Το να διαχειριστούν, δηλαδή και να καλλιεργήσουν το ταλέντο μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο. Και ακόμα πιο σημαντικό, να καταφέρουμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να είναι κυρίως άξιοι άνθρωποι, άξιοι συμπαίκτες και άξιοι πολίτες.

Το ζητούμενο είναι να τα κρατήσουμε στον χώρο του αθλητισμού και του μπάσκετ, ανεξάρτητα με το αν θα γίνουν παίκτες, διαιτητές, προπονητές ή κάτι άλλο. Το αναπτυξιακό μπάσκετ είναι μια διαδικασία.

Μακρυδήμας: «Να είμαστε εδώ και την επόμενη χρονιά»

Ο υπεύθυνος ακαδημίας του DEREE College Athletic Club, Παναγιώτης Μακρυδήμας είπε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήσαμε ένα τόσο όμορφο τουρνουά στις εγκαταστάσεις μας στο Deree - The American College of Greece. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να έρχονται κοντά στο πολύ όμορφο άθλημα του μπάσκετ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες, όλους τους παίκτες και τους προπονητές τους για την άριστη συμπεριφορά τους και να τους συγχαρούμε για τις αγωνιστικές επιτυχίες τους. Ευχόμαστε να είμαστε εδώ και την επόμενη χρονιά, να υποδεχτούμε όλα αυτά τα νέα παιδιά και αυτή την σπουδαία διοργάνωση».

Κοψιάς: «Το να πάρεις ένα δαχτυλίδι είναι πρωτόγνωρη εμπειρία»

Ο προπονητής του Πανιωνίου - Detroit Pistons, Παντελής Κοψιάς υπογράμμισε: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι οι προσπάθειες που γίνονται κάθε μέρα στην προπόνηση αποδίδουν καρπούς. Η πρώτη ομάδα είναι μια διαφορετική κατάσταση, οι μεγάλοι σύλλογοι επανέρχονται μέσα από τις δυσκολίες. Όπως φαίνεται, οι καλύτερες μέρες έρχονται! Είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία.

Όσον αφορά το τουρνουά, είναι πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι με το όνομα μιας ομάδας ΝΒΑ. Να το πούμε κι αυτό, τα παιδιά του Πανιωνίου είχαν δώσει στην ομάδα τους το προσωνύμιο Bad Boys, επειδή ταιριάζει με τους Πίστονς! Όλα ήταν τέλεια, η διοργάνωση ήταν απίστευτη, το απολαύσαμε. Το να πάρεις ένα δαχτυλίδι για τη νίκη στον τελικό είναι μια εμπειρία που δεν την ζει κάθε παιδί. Δεν είναι όλοι... Αντετοκούνμπο. Μακάρι να γίνουν. Τα παιδιά πέρασαν τέλεια, το χάρηκαν πολύ. Όλοι προσπαθούν, το μπάσκετ είναι ανταγωνιστικό περιβάλλον, θες πάντα να είσαι καλύτερος από τον άλλον. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι, δεν βλέπω τον λόγο να μην φτάσουν στο σημείο να παίξουν στην ανδρική ομάδα.»

Κωστάκη: «Να γίνει κάτι ανάλογο για τα κορίτσια»

Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA και WNBA Ambassador στην Ευρώπη, υπογράμμισε: «Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ μεγάλη χαρά για εμάς που βρισκόμαστε εδώ και βλέπουμε τα παιδάκια που απολαμβάνουν και ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Αυτό είναι το βασικότερο. Είδα ένα πολύ καλό επίπεδο στα παιδιά. Και πέρσι και φέτος. Και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη. Όλο αυτό το πρόγραμμα που γίνεται στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό. Ταξίδεψα πρόσφατα στο selection camp που έγινε υπό την αιγίδα του Jr. NBA. Τα παιδιά που βγαίνουν από κάθε πρωτάθλημα και επιλέγονται για συμμετάσχουν σε μια εβδομάδα προπόνησης εκεί. Έχω εντυπωσιαστεί πολύ με το επίπεδο.

Το βασικότερο από όλα είναι να έχουν εικόνες τα παιδιά, να βλέπουν κάτι πρωτοποριακό, να βελτιώνονται και να έχουν κίνητρα. Αυτός είναι στόχος. Μου αρέσει να είμαι εδώ με τα παιδιά, χαίρομαι και είναι πραγματικά πολύ ωραίο αυτό το πρόγραμμα που γίνεται. Προσπαθούμε να γίνει κάτι ανάλογο για τα κορίτσια.

 

Δελή: «Σε αυτές τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο το σκορ»

Η προπονήτρια του Περιστερίου - San Antonios Spurs, Κατερίνα Δελή εξήγησε από την πλευρά της: «Η δική μου φιλοσοφία και η φιλοσοφία του Περιστερίου δεν είναι η νίκη ή η ήττα. Αυτή η φουρνιά των παιδιών 14-15 ετών είναι μαζί τρία χρόνια. Και ήταν η πρώτη ήττα τους μετά από τρία χρόνια! Σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να παίζει ρόλο το σκορ, το αν κερδίζεις ή αν χάνεις. Από τις ήττες γίνεσαι καλύτερος. Ήταν ένα μεγάλο και πολύ ωραίο τουρνουά, που μάς έδωσε πάρα πολλά».

Οι βραβεύσεις

Attica League 1

- Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dole Hellas, Στάθης Πισλής βράβευσε τον MVP, Γιώργο Ξανθόπουλο του Πανιωνίου - Detroit Pistons

- Ο ομοσπονδιακός προπονητής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Γιάννης Καλαμπόκης βράβευσε τον Coach of the Year, Παντελή Κοψιά του Πανιωνίου - Detroit Pistons

- Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ΚΕΔ ΕΣΚΑ, Στάθης Μωυσιάδης παρέδωσε διπλώματα στην Ένωση Ιλίου - Brooklyn Nets για την 4η θέση

- Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΣΚΑ, Φώτης Τσώνης παρέδωσε τα χάλκινα μετάλλια για την τρίτη θέση στον Ίκαρο Καλλιθέας - Golden State Warriors

- Η WNBA ambassador, Αναστασία Κωστάκη έδωσε τα ασημένια μετάλλια για τη δεύτερη θέση στον Γ.Σ. Περιστερίου - San Antonio Spurs

- Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dole Hellas, Στάθης Πισλής βράβευσε τον πρωταθλητή Πανιώνιο - Detroit Pistons

Attica League 2

- O NBA Europe Ambassador, Ευθύμης Ρεντζιάς βράβευσε τον MVP, Παύλο Αρβανιτόπουλο των Βριλησσίων - Indiana Pacers

- Ο Νίκος Μπουντούρης βράβευσε τον Coach of the Year, Δημήτρη Ράρη των Βριλησσίων - Indiana Pacers

- Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ΚΕΔ ΕΣΚΑ, Στάθης Μωυσιάδης παρέδωσε διπλώματα στον Μίλωνα - San Antonio Spurs για την 4η θέση και τα χάλκινα μετάλλια στον Πανερυθραϊκό - Miami Heat

- Ο υπεύθυνος ακαδημίας του DEREE College Athletic Club, Παναγιώτης Μακρυδήμας, έδωσε τα ασημένια μετάλλια για τη δεύτερη θέση στον Χολαργό, Sacramento Kings

- O NBA Europe Ambassador, Ευθύμης Ρεντζιάς βράβευσε τα Βριλήσσια - Indiana Pacers που κατέκτησαν τον τίτλο

Το πανόραμα των Τελικών

Attica League 1

ΤΕΛΙΚΟΣ

San Antonios Spurs (Περιστέρι) - Detroit Pistons (Πανιώνιος) 41-43

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Golden State Warriors (Ίκαρος Καλλιθέας) - Brooklyn Nets (Ένωση Ιλίου) 47-41

 

Attica League 2

ΤΕΛΙΚΟΣ

Indiana Pacers (Βριλήσσια) - Sacramento Kings (Χολαργός) 61-53

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Miami Heat (Πανερυθραϊκός) - San Antonio Spurs (Μίλων) 54-40

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Kelloggs for jrNBA Greece Dole for jrNBA Greece

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

CosmoteTV for jrNBA Greece