#jrNBAgreece

FOLLOW US:

ΝΕΑ

03.02.2024

Jr. NBA Greece Basketball League - Team Draft 2024

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του 5ου Jr. NBA Greece Basketball League 2024, το οποίο έχει συμπεριληφθεί και στο καλεντάρι της ΕΟΚ.

Δείτε το Video από το draft των ομάδων ΕΔΩ.

Πρόκειται για μια διοργάνωση αναπτυξιακού χαρακτήρα η οποία διεξάγεται στην Ελλάδα και εκτελείται από την Fourteen Pro σε συνεργασία με το ΝΒΑ.

Υπεύθυνος, ως ΝΒΑ Ambassador Europe, για όλα τα προγράμματα ανάπτυξης του NBA στην Ελλάδα είναι ο Ευθύμης Ρεντζιάς.

Χρέη Commisioner - Υπεύθυνου Διοργάνωσης εκτελεί από το 2015 ο κ. Κωνσταντίνος Νέτσης.

Υπεύθυνος Αγωνιστικού Προγράμματος είναι ο κ. Κώστας Κώτσης.

Και τη φετινή σεζόν θα διεξαχθούν παράλληλα, ένα πρωτάθλημα στην Αττική με την ονομασία Jr. NBA Attica League 2024 με ομάδες από την ΕΣΚΑ και την ΕΣΚΑΝΑ και ένα πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη με την ονομασία Jr. NBA Thessaloniki League 2024 με ομάδες από την ΕΚΑΣΘ.

Νεαροί αθλητές έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ, με το πλάνο του πρωταθλήματος να αντικατροπίζει εκείνο του NBA καθώς θα περιέχει draft ομάδων, παιχνίδια κανονικής περιόδου, knock out, play off και το final four που θα καθορίσει τους πρωταθλητές του Jr. NBA Greece 2024 - Attica League & Thessaloniki League αντίστοιχα.

Τα πρωταθλήματα αναφέρονται στην ηλικιακή κατηγορία αθλητών γεννημένων το 2010 και μικρότερων, ενώ η διάρκεια αυτών είναι 13 εβδομάδες. Όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα υποχρεούνται να ακολουθήσουν την επίσημη ενιαία προκήρυξη που έχει εγκριθεί από την ΕΟΚ για όλες τις Ενώσεις, για το αντίστοιχο ηλικιακό Πρωτάθλημα Αγοριών Παμπαίδων Β΄(U14) με τους κανονισμούς αγώνων και κανόνες παιχνιδιού αυτής.

Με έναρξη της κανονικής περιόδου, το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου, στο κάθε πρωτάθλημα θα συμμετέχουν 30 ομάδες σωματείων (6 όμιλοι των 5 ομάδων) οι οποίες μέσω draft θα αντιπροσωπεύουν κάθε μία από τις 30 ομάδες του NBA, με περισσότερους από χίλιους (1000) αθλητές να φορούν την επίσημη εμφάνιση αυτής.

Το πρόγραμμα Jr. NBA Greece BL παρέχεται δωρεάν στα αθλητικά σωματεία και τους αθλητές τους. Το μοναδικό έξοδο της διοργάνωσης που επιβαρύνει τα σωματεία/ομάδες είναι ο ιατρός αγώνα για την ιατρική κάλυψη των εντός έδρας αγώνων (ή την εφαρμογή του άρθρου που ορίζει η προκήρυξη περί ιατρικής κάλυψης αγώνα από πιστοποιημένο άτομο κλπ).

ΧΟΡΗΓΟΙ

Kelloggs for jrNBA Greece Dole for jrNBA Greece

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

CosmoteTV for jrNBA Greece