#jrNBAgreece

FOLLOW US:

ΝΕΑ

07.07.2023

Φινάλε στο Περιστέρι για το Jr. NBA Greece Basketball League 2023!

Το Final Four του Jr. NBA Attica League 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου», εκεί όπου οι Παμπαίδες Α’ των Βριλησσίων κατέκτησαν τον τίτλο με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, επικρατώντας στον τελικό του Γ.Σ. Περιστερίου που συμμετείχε στο πρωτάθλημα ως Ντάλας Μάβερικς με σκορ 58-50.

Το Jr. NBA Greece Basketball League, το επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ για νεαρούς αθλητές υπό την αιγίδα του ΝΒΑ επέστρεψε φέτος με τη διεξαγωγή των Final Four στην Paok Sports Arena στην Θεσσαλονίκη και στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου. Ο κόσμος δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό της Τζον Κένεντι το διήμερο 1-2 Ιουλίου, οι μικροί αθλητές απόλαυσαν με τη ψυχή τους την πολύ όμορφη διοργάνωση ενώ οι παίκτες των Βριλησσίων παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους για την κατάκτηση του τίτλου στα πρότυπα του ΝΒΑ!

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Νίκος Χατζής και ο international scout των Σικάγο Μπουλς, Νίκος Παππάς, παρακολουθώντας διά ζώσης την τελική φάση της διοργάνωσης όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, παίζοντας μπάσκετ με το πλάνο του τουρνουά να αντικατοπτρίζει εκείνο της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε θεσμό!

Το πανόραμα του Final Four στο Περιστέρι (1-2/7)

Σάββατο 1/7 – Ημιτελικά

Ντιτρόιτ Πίστονς (Πανιώνιος) – Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια) 58-59

Ντάλας Μάβερικς (Γ.Σ. Περιστερίου) – Λ.Α. Κλίπερς (Α.Ε. Πεντέλης) 40-37

Κυριακή 2/8

Μικρός τελικός

Ντιτρόιτ Πίστονς (Πανιώνιος) – Λ.Α. Κλίπερς (Α.Ε. Πεντέλης) 63-50

Τελικός

Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια) – Ντάλας Μάβερικς (Γ.Σ. Περιστερίου) 58-50

 

Η τελική κατάταξη

1. Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια)

2. Ντάλας Μάβερικς (Γ.Σ. Περιστερίου)

3. Ντιτρόιτ Πίστονς (Πανιώνιος)

4. Λος Άντζελες Κλίπερς (Α.Ε. Πεντέλης)

 

Οι βραβεύσεις

- Η κα. Μαριλένα Εμμανουηλίδου, Οικονομική Διευθύντρια της DOLE HELLAS, παρέδωσε το βραβείο του MVP DOLE 2023 στον αθλητή των Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια), Γιώργο Γιαντσίδη.

- Ο κος. Γιάννης Αλεξόπουλος, πρόεδρος της ΕΣΚΑ, βράβευσε τον προπονητή Τάσο Βλάχο των Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια) για την ανάδειξή του σε Coach of the Year Kellogg's 2023.

- Ο κος. Δημήτρης Σαμαρτζίδης, Account Manager της Trace 'n Chase στην Ελλάδα και την Κύπρο, βράβευσε τον αθλητή των Ντάλας Μάβερικς (Γ.Σ. Περιστερίου), Φίλιππο Χατζή ως Knock Out Challenge Trace n’ Chase Winner.

- Ο Νίκος Παππάς, international scout των Σικάγο Μπουλς απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα για την τέταρτη θέση στους Λος Άντζελες Κλίπερς (Α.Ε. Πεντέλης).

- Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Περιστερίου, Γιώργος Παρδακίδης απένειμε τα χάλκινα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα για την τρίτη θέση στους Ντιτρόιτ Πίστονς (Πανιώνιος).

- Ο κος. Γιώργος Τσίνας, Αντιπρόεδρος Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Περιστερίου απένειμε τα ασημένια μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα στους Ντάλας Μάβερικς (Γ.Σ. Περιστερίου).

- Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, NBA Europe Ambassador απένειμε τα δαχτυλίδια και το κύπελλο στους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς (Γ.Σ. Βριλήσσια).

 

Ρεντζιάς: «Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε τα παιδιά στο μπάσκετ»

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, NBA Europe Ambassador ανέφερε: «Το Jr. NBA Greece Basketball League είναι ένα τουρνουά αναπτυξιακού χαρακτήρα όπου τα παιδιά απολαμβάνουν το μπάσκετ, νιώθουν τον ανταγωνισμό και ταυτίζονται με τους σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Φέτος, μάλιστα, η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε για πρώτη φορά τη διοργάνωση και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το μπάσκετ είναι στο DNA αυτής της πόλης… Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά βίωσαν μια πραγματικά σπουδαία εμπειρία χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία που έχει εξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του Jr. NBA Greece Basketball League. Τους διαιτητές, τους κριτές, τα σωματεία και τους χορηγούς μας που στήριξαν την προσπάθεια, την DOLE Hellas, την Trace 'n Chase και την Kellogg's. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και στην ΚΑΕ Περιστέρι για τη φιλοξενία των δυο τουρνουά στην PAOK Sports Arena και στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Είμαι χαρούμενος που είδα παιδιά με ταλέντο. Το σημαντικό, βέβαια είναι να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στο μπάσκετ! Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη. Το Jr. NBA Greece Basketball League διεξάγεται υπό την αιγίδα του μεγαλύτερου μπασκετικού οργανισμού στον κόσμο και συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας».

 

Παππάς: «Το Jr. NBA αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα»

Ο international scout των Σικάγο Μπουλς και πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, επισήμανε: «Το Jr. NBA αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα και είμαι πολύ χαρούμενος που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Διαπίστωσα, λοιπόν με μεγάλη χαρά ότι το Final Four είχε μεγάλη επιτυχία, είδα ένα πολύ ανταγωνιστικό διήμερο στο Περιστέρι με ταλαντούχους νέους παίκτες που κορυφώθηκε με έναν φανταστικό τελικό! Μου αρέσει πολύ το concept που διαφέρει από τα καθιερωμένα, βλέποντας τις ομάδες να αγωνίζονται με τις φανέλες των ομάδων του ΝΒΑ και την απονομή των δαχτυλιδιών στους νικητές. Έτσι τα παιδιά έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Εκτός από το αποτέλεσμα, θα πρέπει να δούμε το σύνολο της προσπάθειας που αφορά το αθλητικό κομμάτι. Τα παιδιά πρέπει να μείνουν στο παιχνίδι, να το διασκεδάζουν και να περνούν ευχάριστα παίζοντας μπάσκετ. Θέλω να συγχαρώ τον Ευθύμη Ρεντζιά, τους συνεργάτες του και το Jr. NBA Greece Basketball League που έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ διαφορετικό και όμορφο».

Σαμαρτζίδης: «Να φέρουμε τα παιδιά στην κουλτούρα των trading cards»

Ο Δημήτρης Σαμαρτζίδης, Account Manager της Trace 'n Chase στην Ελλάδα και την Κύπρο, είπε: «Είδαμε καταπληκτικά ματς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι κάτι που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ιδιαίτερο "πάντρεμα" του Jr. NBA Greece Basketball League και της Trace 'n Chase ως χορηγού της διοργάνωσης είναι ιδανικό! Η Trace 'n Chase είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αντιπρόσωπος της Panini America σε αθλητικές κάρτες και memorabilia, ενισχύοντας έμπρακτα ένα τουρνουά όπου το πλάνο αντικατοπτρίζει εκείνο του ΝΒΑ, περιλαμβάνοντας draft ομάδων, αγώνες regular season και απονομή δαχτυλιδιών στους νικητές. Αν είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να ζήσουμε κάτι τέτοιο στη δική μας εποχή, θα είχαμε τρελαθεί! Ο κόσμος αγκάλιασε τα Final Four και άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης. Ως εταιρεία, είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με το Jr. NBA Greece Basketball League, σε μια προσπάθεια να φέρουμε τα παιδιά κοντά στην κουλτούρα των trading cards, ακολουθώντας τους αγαπημένους παίκτες τους, βρίσκοντας σπάνιες κάρτες και κατανοώντας καλύτερα αυτό το υπέροχο χόμπι».

Σταυράκης: «Θετική συμβολή στην υγεία και ευεξία των συμμετεχόντων»

Ο Νίκος Σταυράκης, εκπρόσωπος της DOLE HELLAS, επισήμανε από την πλευρά του: «Η DOLE HELLAS είναι η μόνη εταιρεία στην ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη διατροφική αξία τους  και τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία και την ευεξία  μας. Για τον λόγο αυτό, στηρίζει και φέτος με τις εξαιρετικές της μπανάνες και τον γευστικότατο ανανά της,  το Jr. NBA Greece Basketball League, όπως  κάνει με κάθε αθλητική  διοργάνωση με θετική συμβολή στην υγεία και την ευεξία των συμμετεχόντων».

ΧΟΡΗΓΟΙ

Kelloggs for jrNBA Greece Dole for jrNBA Greece

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

CosmoteTV for jrNBA Greece